In dit artikel deel ik meer informatie over de kracht van visualiseren. Wat betekent visualisatie en wat zijn de voordelen van visualisatie?

Lees ook dit artikel met 20 quotes over de kracht van visualiseren

Heb jij ervaring met visualiseren? Zie je wel eens voor je wat je echt graag zou willen?

Visualiseer jij wel eens over hoe jouw meest ideale en mooiste leven eruit ziet? Waar zou je willen wonen? Wat is je droombaan?

What you imagine you become. Begin met het einde voor ogen.

De meest succesvolle mensen passen visualisatie toe om doelen te bereiken. Evenals andere grote denkers zoals Oprah Winfrey, Napoleon Hill, Tony Robbins, Albert Einstein, Steve Jobs, Jim Rohn en vele, vele anderen.

Iedereen kan het en de voordelen zijn bijzonder.

Wat is visualisatie?

Wat is visualisatie

Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld.

Je visualiseert wanneer je je verbeeldingskracht gebruikt om ​​mentale beelden in je hoofd op te bouwen.

Visualiseren kan je zien als denken in beeld. Alles wat de mens heeft gecreëerd, ontstond eerst in onze verbeelding.

Onze hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet. Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen.

Visualiseren om doelen te bereiken

Topsporters maken hier ook gebruik van. Zij visualiseren alle bewegingen die zij moeten maken om optimaal te presteren. Zij visualiseren de volledige race van het begin tot aan de finish. Hardlopers, basketballers en autocoureurs.

Visualiseren is wanneer je afbeeldingen en mentale beelden in je hoofd maakt om positieve resultaten en verandering te bewerkstelligen.

Het is mogelijk om niet alleen beelden te visualiseren, maar ook geuren, stemmen, geluiden, smaken en zelfs fysieke sensaties.

Je kunt alles visualiseren. Positieve dingen en de minder positieve dingen. Dit hangt af van je mentale houding.

Mensen die zich veel zorgen maken, visualiseren moeilijkheden en problemen. Dit heeft invloed op hoe ze zich voelen, hoe ze handelen en wat ze in hun leven tegenkomen.

Aan de andere kant hebben positieve mensen meestal positieve mentale beelden in hun hoofd. Dit maakt ze nog positiever en gelukkiger en trekt positievere gebeurtenissen aan in hun leven.

“If you can see it and believe it, it is a lot easier to achieve it.”
– Oprah Winfrey

Creatieve visualisatie

Creatieve visualisatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Creatieve visualisatie is een visualisatietechniek om positieve veranderingen in je leven aan te brengen.

Het gebruikt de wet van aantrekkingskracht om je verlangens en dromen te manifesteren.

Als je een bepaalde situatie of een bepaald doel dag na dag visualiseert en de regels van creatieve visualisatie volgt, kun je het uiteindelijk in je leven creëren.

Hier moet je echter wel wat voor doen. Je moet het kraakhelder voor je zien, voelen en volledig geloven en hier ook naar handelen. Je moet oefenen en het herhalen en ernaar handelen.

Wat zijn de voordelen van visualisatie? 5 voordelen.

1. Visualisatie verzamelt energie

Energie verzamelen door te visualiseren

Visualisatie voldoet aan de wet van aantrekking, die het bouwen van dromen mogelijk maakt. Energie gaat waar de aandacht stroomt. Wil je iets heel erg graag bereiken?

Blijf er dan op een gezonde en optimistische manier bij stilstaan. Hoe meer je je voorstelt dat je het leven leidt dat je wilt, des te sneller zullen universele energieën zich op je afstemmen om je te geven wat je wilt.

Maar vergeet niet dat proactief zijn vereist is en zonder actie geen resultaat. Je zult er dus wel naar moeten handelen.

2. Visualiseren kan moed opleveren

Visualiseren kan moed opleveren

Visualisatie geeft veel kracht en moed om lastige taken aan te pakken. Bang om het podium op te komen? Nerveus over een aanstaand gesprek?

Het gebruik van visualisatie triggert hormonen en synapsen die het gemakkelijker maken om die taken uit te voeren.

Als je je het scenario al hebt voorgesteld in je gedachtes, voelt het echte werk vertrouwd en makkelijker haalbaar aan.

Het zal zijn alsof je het eerder hebt uitgevoerd.

3. Visualisatie creëert een breder standpunt

Quote Oprah Winfrey You dont become what you want you become what you believe Oprah Winfrey

Visualisatie kan helpen om elke situatie vanuit verschillende oogpunten te bekijken, verschillende benaderingen uit te proberen en te beslissen wat je het beste kunt doen.

Visualiseren biedt de mogelijkheid om dingen vanuit een breder perspectief en zonder beperkingen te zien.

4. Je verbeelding kent geen grenzen

Quote Everything you can Imagine Is real - Pablo Picasso

In je verbeelding kun je jezelf zien zoals je wilt zijn en zoals je wilt dat alles eruitziet, doen wat je graag doet en de bezittingen bezitten die je wilt.

In je verbeelding kun je alles zijn wat je wilt en het leven leiden dat je wilt. Er zijn geen grenzen.

Als je op deze manier aan de slag gaat met visualiseren, zonder je dromen te beïnvloeden door negatieve gedachten, zal je leven gaan veranderen en zullen eerder de dingen uitkomen die je je voorstelt.

Als je visualisatie combineert met een goede motivatie, ambitie en discipline, kun je bijna alles waar je aan denkt werkelijkheid maken.

5. Visualiseren is een handige tool om doelen te bereiken

Quote Zig Ziglar If you want to reach a goal you must see the reaching in your own mind before you actually arrive at your goal

Sporters kunnen hun prestaties verbeteren door te visualiseren. Deze mentale oefeningen trainen de geest om het in het echte leven te toe te passen.

Veel atleten gebruiken deze techniek naast het fysieke trainen. Hardlopers kunnen zich bijvoorbeeld, naast de fysieke training, zichzelf voorstellen dat ze gemakkelijk en moeiteloos rennen en als eerste aankomen bij de finish.

Gewichtheffers, zwemmers, basketballers en sporters op elk gebied van sport kunnen deze methode gebruiken.

Niet alleen sporters kunnen dit toepassen, maar iedereen.

Ook als je een presentatie moet geven voor een grote groep, of een sollicitatie gesprek hebt bij je droombaan, of als je een belangrijke Sales afspraak hebt met een belangrijke prospect.

Nogmaals, visualiseren kan je zien als denken in beeld. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet.

Daardoor kan je zowel kleine als grote doelen visualiseren en wordt de kans om ze daadwerkelijk te bereiken groter.

Bob Protor – De kracht van Visualisatie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in