Waarom is het zo belangrijk om een duidelijke visie te hebben?

“The only thing worse than being blind is having sight with no vision”
– Helen Keller

Wat is een visie?

Wat is een visie?

Een visie is het mentale beeld dat je wenst voor de toekomst. Het is meer dan alleen een doel. Een visie is de belichaming van onze hoop en dromen op een bepaald gebied. Het beeld van wat er nog niet is gebeurd, maar wat de toekomst mogelijk kan brengen.

In zowel je privé leven als in het bedrijfsleven is een duidelijke visie van cruciaal belang. Het zorgt voor sturing, passie en een doel.

Het is een uiterst krachtig hulpmiddel om de gewenste resultaten te bereiken.

Er zijn geen extreme succesvolle mensen die bijzondere resultaten hebben bereikt, zonder het hebben van een duidelijke visie.

Wat betekent het om een ​​visie te hebben?

Wat betekent het om een visie te hebben?

Een visie hebben betekent dat we een duidelijk doel hebben. Het gaat verder dan simpelweg het stellen en bereiken van korte termijn doelen en het aanpakken van problemen die zich voordoen.  Het betekent dat we een veel groter beeld hebben van ons leven of je onderneming.

Het geeft je een reden en een doel om elke dag met veel enthousiasme op te staan. Dankbaar te zijn en je nuttig voelen. Het geeft je een bevredigend voldaan gevoel en een duidelijk doel.

Visies worden gedreven door passie en dromen, en ze worden weerspiegeld door echte inspanningen om de gewenste resultaten te creëren.

“If you have no vision of yourself in the future, then you have nothing to live for”
– Les Brown

3 Belangrijke redenen waarom het hebben van een visie cruciaal is

Quote Andrew Carnegie If you want to be happy set a goal that commands your thoughts liberates your energy and inspires your hopes

1. Het biedt focus en een richtpunt voor het stellen van doelen en planning.

Het hebben van een visie geeft een gevoel van bevrediging (purpose) en richting aan jezelf of het bedrijf. Een goede visie helpt bij het definiëren van de korte- en lange termijndoelen en draagt bij de beslissingen die worden genomen.

2. Het zorgt voor binding en betrokkenheid

Als je met anderen samenwerk, of in een bedrijf werkt en er is een duidelijke visie gedefinieerd, dan ondersteunt dit het gemeenschappelijk belang. Hierdoor krijgt iedereen het gevoel dat ze deel uit te maken van het grotere plaatje.

Dit geeft niet alleen een diepere betekenis voor het werk, maar het helpt ook voor binding in een team dat georganiseerd, gefocust en beter samenwerkt om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan de visie en het eindresultaat.

3. Het werkt inspirerend

Een krachtige visie is inspirerend. Het heeft een duidelijk en motiverend effect op jezelf en iedereen binnen de organisatie. Het zorgt voor motivatie, enthousiasme en energie, vergroot de betrokkenheid en stimuleert verandering. Dit is vooral belangrijk in moeilijke of stressvolle tijden, omdat het hebben van een duidelijke visie wilskracht en discipline zal opleveren en iedereen eraan herinnert wordt waarom je doet wat je doet. Denken aan het grotere plaatje.

 “The world of great opportunity is available now, as it has always been, only for those with great vision.”
– Andrew Carnegie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in