Is dit de beste speech ooit? Op dagbasis bekijk ik inspirerende video’s die mij inspireren, motiveren en nieuwe inzichten en ideeën opleveren. Vorige week bladerde ik door mijn afspeellijst “opgeslagen video’s” op Youtube. Inmiddels zijn dit ruim 250 video’s die ik heb opgeslagen ^^ en kwam ik deze beroemde toespraak tegen, Steve Jobs zijn beroemde toespraak op Standford University in 2005 die tientallen miljoenen keren is bekeken. Het is een bijzondere toespraak om naar te kijken en ook om zo nu en dan opnieuw te bekijken. Op mij heeft deze video in ieder geval veel indruk gemaakt en inspiratie opgeleverd. Voor het geval je hem nog niet gezien hebt, hier is hij:

Steve Jobs toespraak op Standford

You can’t connect the dots looking forward. You can only connect them looking backwards

Ik ben groot fan van motivatie video’s. Deze video’s inspireren mij en mijn hoofddoel met deze website is om jou te inspireren. Daarom deel ik deze video waarin een aantal zeer waardevolle lessen naar voren komen.

Hieronder heb ik ze in het kort toegelicht, maar bekijk vooral de video van de bekende Steve Jobs toespraak.

1. You can’t connect the dots looking forward. You can only connect them looking backwards. Steve Jobs

Quote Steve Jobs You cant connect the dots looking forward you can only connect them looking backwards

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar als je je intuïtie volgt, zal je worden geleid door de kracht die groter is dan wijzelf. En dat is waar het goud ligt. Zelfs als je intuïtie je naar een ander pad leidt dan anderen, zal het risico vijf of tien jaar later de moeite waard zijn.

Je moet erin geloven dat de “dots / punten” op een of andere manier zullen aansluiten in je toekomst. Je moet in iets geloven, je onderbuikgevoel, lot, leven, karma, wat dan ook.

Erin geloven dat de punten op elkaar zullen aansluiten, zullen je het vertrouwen geven om je hart te volgen.

2. Sometimes life’s gonna hit you in the head with a brick. Don’t lose faith.

Steve Jobs werd ontslagen bij zijn eigen bedrijf. Maar al snel beseften Apple-managers dat ze het bedrijf niet zonder Jobs konden runnen en riepen hem terug. In de tussentijd had Jobs twee bedrijven opgestart, Pixar en NeXt en beide zijn zeer succesvol geworden.

Hieruit blijkt dat de slechtste omstandigheden vaak tot de grootste kansen in het leven leiden.

Dus als je door een hel gaat, ga dan door. Uiteindelijk zal het allemaal in je voordeel uitpakken.

3. You’ve got to find what you love.

Als je houdt van wat je doet, zullen de omstandigheden je niet hinderen. Je passie zal je een enorme kracht geven om door te gaan. `

4. The ONLY way to do great work is to LOVE what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.

Als je goed werk wilt doen, moet je doen waar je van houdt. En als je niet weet waar je van houdt, blijf dan zoeken, blijf onderzoeken, blijf nieuwe dingen proberen totdat je datgene vindt.

Mensen vinden het vaak moeilijk om hun passie te vinden. Maar je vindt je passie niet, je creëert het.

De juiste manier om je passie te creëren is door nieuwe dingen te proberen. Probeer nieuwe dingen, houd een dagboek bij en schrijf over de dingen die je het meest aan het hart gaan. En onthoud, als je twijfelt, neem dan de kleinste stap.

Neem geen genoegen met doorsnee. Het leven is te kort voor doorsnee. Ga helemaal voor je passie. Dat is de enige manier om gelukkig te leven.

De enige manier om volledig voldoening te krijgen uit je werk, is als je erin gelooft dat wat je doet er ook echt toe doet.

En de enige manier om heel goed te zijn in je werk, is door iets te doen waar je van houdt en energie van krijgt.

Als je het nog niet hebt gevonden, blijf dan zoeken. Neem geen genoegen met minder.

Net zoals met andere aangelegenheden, zal je hart en intuïtie het weten wanneer je het hebt gevonden.

5. If you lived every day as if it were your last, someday you’ll most certainly be right.

Jobs vroeg zichzelf elke ochtend af: “Als vandaag de laatste dag van mijn leven was, zou ik dan doen wat ik vandaag op het punt sta te doen?”

Stel jezelf deze vraag elke dag en als het antwoord lange tijd nee blijft, betekent het dat je iets verkeerd doet.

Vraag jezelf af: “Waarom doe ik niet wat ik leuk vind?”

Steve Jobs’ Stanford speech spoort je aan om over je eigen dood na te denken. Het is niet gemakkelijk om over je eigen dood na te denken, maar als je het goed doet, kan het je kracht worden.

Je tijd is gelimiteerd. Ik heb Albert Sonnevelt wel eens horen zeggen, gemiddeld leeft een mens 4000 weken. Dat is zo’n 80 jaar….

Laat je leven niet leiden door het denken van anderen om je heen. Laat je niet van het veld slaan door de meningen van anderen en hun manier van denken.

Zorg ervoor dat de “mening” van anderen het vlammetje in jou niet doven en dat je naar jezelf blijft luisteren.

Volg je onderbuik gevoel, je hart en intuïtie.

Steve Jobs zegt; They somehow already know what you truly want to become, everything else is secondary.

En hij sluit de speech af met.

Quote Steve Jobs Stay Hungry Stay Foolish - Steve Jobs

Heeft deze video jouw geïnspireerd? Wat deed het met je en welke lessen of motivatie heb jij eruit gehaald? Laat het achter in de comments.

Check ook dit artikel met daarin motiverende en inspirerende quotes van Steve Jobs.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in