Een bedrijf starten of bezitten is niet voor iedereen weggelegd. De stress, het harde werk en de risico’s die ermee gepaard gaan, zorgen ervoor dat veel mensen niet de stap nemen. Wat is er nodig om een ​​succesvolle ondernemer te zijn? En welke karaktereigenschappen hebben succesvolle ondernemers gemeen?

Er is een speciaal soort persoon voor nodig om ondernemer te zijn en om een ​​idee te bedenken en dat idee om te zetten in actie. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Dit in combinatie met nog veel meer eigenschappen die nodig zijn voor succes.

Als je ondernemer wilt worden, moet je de juiste persoonlijkheid, mindset en de juiste instelling hebben. Hier zijn 15 kenmerken en eigenschappen om succesvol te zijn als ondernemer:

Benieuwd naar de ochtendroutine van de meest succesvolle ondernemers? Lees hierna ook dit artikel.

1. Passie

Passion Never Fails. Passie

Misschien wel de belangrijkste eigenschap voor succesvolle ondernemers is passie. Passie is essentieel voor het succes van elke ondernemer of werkende professional. Zonder passie is er geen reden en geen drive die je motiveert om het werk te doen wat je doet.

“Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.”
-Oprah Winfrey

Ondernemers houden van wat ze doen en zijn extreem toegewijd aan de onderneming die ze creëren. Om succesvol te zijn, moet je vertrouwen hebben in jezelf en je bedrijf en je moet je proactief zijn in wat je doet en hoe je het doet.

2. Zelfmotivatie, oftewel zelfdiscipline

Zelfmotivatie en zelfdiscipline om resultaat te behalen. Zonder actie geen resultaat

Zelfmotivatie en zelfdiscipline is ook een van de belangrijkste eigenschappen van succesvolle ondernemers. Als je wilt slagen, moet je jezelf kunnen motiveren en kunnen pushen. Je hoeft als ondernemer aan niemand verantwoording af te leggen en omdat niemand je dwingt, betekent dit vaak dat het moeilijk is om in beweging te komen.

Je moet toegewijd zijn aan je plan en vooruit blijven gaan, zelfs als je niet meteen een salaris ontvangt.  Actie ondernemen, want zonder actie geen resultaat.

Als je echter een heel duidelijk en concreet doel voor ogen hebt, is het veel makkelijker om in beweging te komen en door te gaan. Think about the Big Picture, weet waarom je het doet, je einddoel, maar geniet ook van het volledige proces 😉

3. Sterke communicatieve vaardigheden

Persoonlijke ontwikkeling. Leiderschap. Een man die de lucht ingaat met een ballon en anderen mensen volgen hem

To effectively communicate, we must realize that we are all different in the way we perceive the world and use this understanding as a guide to our communication with others.
– Anthony Robbins

Een succesvolle ondernemer is meestal iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden om de diensten aan klanten te verkopen en de medewerkers te motiveren. De meeste ondernemers die de kracht hebben om hun werknemers te motiveren, zien hun bedrijf binnen de kortste keren groeien. Deze ondernemers zijn ook sterk in het instrueren en inspireren van anderen om succesvol te zijn en de voordelen van elke situatie te benadrukken.

4. Vastberadenheid

Vastberadenheid en doorzettingsvermogen

Never consider the possibility of failure; as long as you persist, you will be successful.”
Brian Tracy

Succesvolle ondernemers worden niet sterk beïnvloed door de nederlagen die ze tegenkomen. Voor hen is falen als een opening voor een succesverhaal en daarom proberen ze het keer op keer, totdat ze het succes krijgen dat ze verwachten.

Failure is not the opposite of succes it’s part of the succes  

5. Optimistisch

Kansen zien kansen grijpen. Kansen creeren. Positief denken.

Zie jij het glas halfleeg of halfvol? Voor ondernemers is het altijd halfvol. Ondernemers bekijken zaken altijd van de positieve kant. Ze kijken hoe ze dingen beter kunnen doen en van de wereld een betere plek kunnen maken. Ze staan ​​nooit stil bij het verleden of het negatieve. In plaats daarvan richten ze zich op vooruit gaan.

Als ze met uitdagingen worden geconfronteerd, zien ondernemers ze niet als problemen; ze zien ze als kansen. Uitdagingen voeden ondernemers en zorgen ervoor dat ze uiteindelijk meer doen en meer bereiken.

6. Focus gericht op de toekomst

Focus gericht op de toekomst mindset

Omdat ondernemers gericht zijn op vooruitgang, kijken ze altijd naar de toekomst. Ondernemers zijn zeer doelgericht en weten precies wat ze willen. Ze stellen hun doelen en alles wat ze doen is erop gericht die doelen te bereiken.

Het hebben van een sterke visie helpt je op weg naar succes. Stel een ​​doel voor jezelf – een richtlijn die je kan begeleiden op je pad naar succes.

7. Risico’s nemen

Man die risico neemt en van rots naar rots springt. Zonder risico kom je niet verder

Succesvolle ondernemers weten dat het soms belangrijk is om risico’s te nemen. Alles op safe spelen leidt bijna nooit tot succes als ondernemer.

Het gaat echter niet om het nemen van elk risico. Je moet altijd goed na denken over investeringen en kosten, maar risico’s nemen is en blijft een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Je moet bereid zijn een paar risico’s te nemen om te slagen.

Without risk there is no reward  

8. Besluitvaardigheid

Besluitvaardigheid keuzes durven maken

Er is in het bedrijfsleven geen ruimte voor uitstelgedrag. Ondernemers weten wat er moet gebeuren en aarzelen niet om de beslissingen te nemen die hen tot succes zullen leiden. Ze laten kansen niet aan zich voorbij gaan; in plaats daarvan bekijken ze de mogelijkheden en ondernemen actie.

9. Creativiteit en oplossingsgericht

Think outside the box. Creatief nadenken over nieuwe ideeen en nieuwe kansen

Ondernemerschap begint met een idee. Om succesvol te zijn, moet je altijd nadenken over nieuwe ideeën en manieren om dingen beter te doen.

Ondernemers denken out of the box en zoeken altijd naar mogelijkheden om met nieuwe oplossingen te komen.

10. Zelf startend en initiatiefnemend vermogen

Man die risico neemt en van rots naar rots springt. Zonder risico kom je niet verder

Elke succesvolle ondernemer weet dat als iets moet gebeuren, ze het zelf moeten doen of moeten initiëren. Maatstaven worden door hen ingesteld en ze zorgen ervoor dat de projecten dat pad volgen. Ze wachten niet tot iemand ze toestemming geeft en zijn zeer proactief.

11. Netwerk skills

Samenwerken. Netwerken en Ideeen en kansen creeren

Weten hoe je goed kan netwerken is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Vaak is wie je kent een belangrijk onderdeel van succes. In staat zijn om contact te leggen met anderen en samenwerkingsmogelijkheden te herkennen, kan een grote bijdrage leveren aan het uiteindelijke resultaat.

12. Open-minded en kansen zien

Openminded zijn voor nieuwe kansen

Voor ondernemers die succesvol zijn of anderen volgen die succesvol zijn geweest, moet je begrijpen dat elke situatie en gebeurtenis een kans is. Elke dag komen er situaties naar voren waarin zich kansen verschuilen. Succesvolle mensen hebben het vermogen om overal om zich heen kansen te zien en nog belangrijker, kansen te grijpen.

13. Zelfvertrouwen

Vrouw met veel zelfvertrouwen

Falen kan een uitkomst zijn van een startende onderneming, maar een succesvolle ondernemer twijfelt niet of ze kunnen slagen. Ze zijn er van overtuigd dat hun kennis en hun knowhow hen zullen helpen hun onderneming of idee tot een succes te maken. En ze stralen dit vertrouwen uit in alles wat ze voor het bedrijf doen.

14. Gedisciplineerd

Zelfdiscipline en waarom is zelfdiscipline zo belangrijk

Succesvolle ondernemers steken hun energie altijd in het laten slagen van het bedrijf en het wegnemen van de afleidingen of belemmeringen voor hun doelen.

Bovendien worden ondernemers succesvol omdat ze gedisciplineerd zijn om elke dag nieuwe stappen te zetten om hun doelen te bereiken.

15. Flexibel

Flexibele instelling en multi skilled

Als ondernemer begin je meestal als een ‘zelfstandige ondernemer’, wat meestal betekent dat je in het begin alles in je eentje doet. Je hebt waarschijnlijk niet de luxe om een personeel in te huren. Daarom zal je zelf verschillende functies beoefenen, waaronder boekhouder, sales persoon, klantenservice enzovoort. ”

Ondernemers weten zich aan te passen aan onbekende situaties. Als hun bedrijf vereist dat ze leren hoe ze een website bouwen of factuur sturen, dan doen ze dat. Wat er ook voor nodig is, ondernemers zijn bereid en gaan ervoor. Ze benaderen de dingen altijd met een open geest en zijn bereid om van koers te veranderen als dat nodig is.

“Success is most often achieved by those who don’t know that failure is inevitable.”
Coco Chanel

Als je op het punt staat het avontuur te beginnen om ondernemer te worden, net bent begonnen of het hebt geprobeerd maar geen succes hebt gezien, kan je deze eigenschappen overnemen en leren, zodat ze kunnen bijdragen aan je succesvol ondernemerschap.

Bedenk bij het overwegen van jouw persoonlijke eigenschappen hoe je ze beter kunt ontwikkelen om je te helpen een betere versie van jezelf te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in