“The 7 Habits of Highly Effective People” is een boek geschreven door Stephen Covey en is een klassieker geworden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Van het boek zijn wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht en het is vertaald in 40 talen.

The 7 Habits of Highly Effective People” is een must-read boek voor iedereen die zichzelf en zijn leven wil verbeteren. Het biedt een kader voor persoonlijke ontwikkeling, praktische adviezen, tijdloze principes en een inspirerende boodschap.

Door dit boek te lezen kun je leren hoe je effectiever kunt zijn in alles wat je doet en hoe je een bevredigender leven kunt leiden.

Quote steven Covey. I am not a product of my circumstances. I am a product of my decisions

De in het boek gepresenteerde eigenschappen zijn geen snelle oplossingen of tijdelijke oplossingen, maar zijn gebaseerd op tijdloze principes die je kunnen helpen effectiever te worden op alle gebieden van je leven.

Covey benadrukt dat de gewoonten niet bedoeld zijn om los van elkaar te gebruiken, maar dat ze moeten worden beoefend als een holistisch kader. Dus als geheel en dat de gewoonten elkaar ondersteunen.

Hieronder heb ik een korte samenvatting geformuleerd van de eigenschappen en 4 redenen waarom je het boek The 7 Habits of Highly Effective People zou moeten lezen.

Nu al nieuwsgierig?

Bestel het boek hieronder.

Er is zowel een Nederlandse versie en een Engelstalige versie beschikbaar.

The 7 Habits of Highly Effective People

En in het Nederlands vertaald naar:

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

De 7 eigenschappen / gewoonten van effectief leiderschap

Boek The 7 Habits of Highly Effective People Persoonlijke ontwikkeling

Eigenschap 1: Wees proactief

De eerste gewoonte die Covey presenteert is om proactief te zijn. Dit betekent verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en keuzes, in plaats van externe omstandigheden of andere mensen de schuld te geven.

Proactieve mensen zijn mensen die in staat zijn hun reacties en antwoorden op situaties te beheersen, in plaats van erdoor beheerst te worden.

Covey suggereert dat individuen proactief kunnen zijn door zich te richten op hun cirkel van invloed, die dingen omvat waarover ze controle hebben, in plaats van hun cirkel van zorg, die dingen omvat waarover ze geen controle hebben.

Eigenschap 2: Begin met het (eind) doel voor ogen

De tweede gewoonte die Covey voorstelt is te beginnen met het (eind) doel voor ogen. Dit betekent een duidelijk begrip hebben van iemands waarden en doelen en dit begrip gebruiken om beslissingen en acties te sturen.

Covey stelt voor dat mensen zich hun gewenste toekomst voorstellen en dan achteruit werken om te bepalen wat ze in het heden moeten doen om die toekomst te bereiken.

Eigenschap 3: Zet de eerste dingen op de eerste plaats

De derde gewoonte die Covey voorstelt is om de eerste dingen op de eerste plaats te zetten. Dit betekent dat je taken prioriteert op basis van hun belang en urgentie en je dan richt op het eerst afmaken van de belangrijkste taken.

Covey stelt voor dat mensen een tijdmanagementmatrix maken om hen te helpen prioriteiten te stellen, waarbij de belangrijkste taken in het kwadrant van belangrijk en urgent vallen.

Eigenschap 4: Denk Win-Win

De vierde gewoonte die Covey voorstelt is om win-win te denken. Dit betekent dat je in alle interacties met anderen naar wederzijds voordelige oplossingen zoekt, in plaats van te proberen je eigen doelen te bereiken ten koste van anderen.

Covey geeft ook aan dat dat individuen moeten streven naar een cultuur van samenwerking en coöperatie, in plaats van competitie.

Eigenschap 5: Eerst proberen te begrijpen, dan begrepen te worden

De vijfde gewoonte die Covey voorstelt is om eerst te proberen te begrijpen, en dan begrepen te worden.

Dit betekent actief en empathisch luisteren naar anderen om hun perspectief echt te begrijpen, voordat je je eigen standpunt naar voren brengt.

Covey suggereert dat mensen geen veronderstellingen moeten maken of overhaaste conclusies moeten trekken, maar in plaats daarvan moeten proberen de onderliggende motieven en behoeften van anderen te begrijpen.

Eigenschap 6: Synergie

De zesde gewoonte die Covey voorstelt is synergie. Dit betekent samenwerken met anderen om gezamenlijke doelen en doelstellingen te bereiken, in plaats van geïsoleerd of concurrerend te werken.

Covey suggereert dat individuen moeten proberen hun sterke punten en vaardigheden te combineren met die van anderen, om tot effectievere en innovatieve oplossingen te komen.

Eigenschap 7: Slijp de zaag, of in het engels, Sharpen The Saw.

De zevende en laatste gewoonte die Covey presenteert is het slijpen van de zaag. Dit betekent goed voor jezelf zorgen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied, om het evenwicht te bewaren en op lange termijn effectief te blijven.

Covey suggereert dat mensen activiteiten moeten ondernemen die persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen, zoals lichaamsbeweging, meditatie en lezen.

Over het geheel genomen suggereert Covey dat door deze zeven gewoonten te beoefenen, individuen effectiever kunnen worden op alle gebieden van hun leven.

Door dit boek te lezen, leer je praktische, bruikbare vaardigheden die je kunnen helpen meer effectiviteit, succes en voldoening te bereiken in alle aspecten van je leven. Of je nu je relaties wilt verbeteren, je doelen wilt bereiken, of gewoon een evenwichtiger leven wilt leiden. Het kader van de 7 eigenschappen is een krachtig hulpmiddel dat je daarbij kan helpen.

Bestel het boek hier: The 7 Habits of Highly Effective People

Waarom zou je het boek 7 Habits of Highly Effective People moeten lezen?

Open boek met informatie. Lezen vergroot je kennis

De eerste reden waarom je dit boek zou moeten lezen is dat het een kader biedt voor persoonlijke ontwikkeling. De zeven gewoonten of eigenschappen van Covey zijn niet zomaar een stel regels of richtlijnen; ze vormen een holistische benadering van het leven.

De gewoonten zijn ontworpen je te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om effectief te zijn op elk gebied van je leven, van je persoonlijke relaties tot je zakelijke carrière.

De tweede reden is dat het boek praktische adviezen geeft. Covey schrijft helder en beknopt en hij geeft talloze voorbeelden en oefeningen je te helpen de zeven gewoonten toe te passen in hun eigen leven.

Het boek is niet alleen theorie; het is een praktische gids die je echt kan helpen om echte veranderingen in je leven aan te brengen.

De derde reden is dat het tijdloos is. Hoewel het boek voor het eerst werd gepubliceerd in 1989, zijn de principes en gewoonten die Covey presenteert vandaag de dag nog net zo relevant als toen.

Sterker nog, ze zijn nu misschien nog relevanter, in een wereld waarin afleiding en informatieoverbelasting meer dan ooit voorkomen.

De vierde reden waarom je dit boek zou moeten lezen is dat het inspirerend is. Covey’s boodschap is er een van persoonlijke leiderschap.

Hij moedigt je als lezer aan het leven in eigen hand te nemen en je te richten op wat echt belangrijk is.

Conclusie van het boek de 7 eigenschappen van effectief leiderschap

 

“Begin with the end in mind.” - Stephen Covey

Het boek gaat niet over snelle oplossingen of gemakkelijke oplossingen; het gaat over zinvolle en blijvende veranderingen die elk aspect van je leven kunnen verbeteren.

Dus als je klaar bent om je persoonlijke en professionele ontwikkeling naar een hoger niveau te tillen, raad ik je zeker aan om het boek “The 7 Habits of Highly Effective People” van Stephen R. Covey te kopen.

Dit boek is een tijdloze klassieker die je kan helpen je volledige potentieel te ontsluiten en meer succes en voldoening te bereiken op alle gebieden van je leven.

Wil je het boek bestellen?

Bestel hier de Engelstalige versie

Bestel hier de Nederlandstalige versie

Toch op zoek naar een ander boek?

Bekijk deze pagina met een overzicht van de beste boeken voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in