Voor de wekelijkse inspiratie deel ik deze week 20 waardevolle Quotes van Andrew Carnegie. Andrew Carnegie was een selfmade staalmagnaat en een van de rijkste zakenlieden van de 19e eeuw. Later wijdde hij zijn leven aan filantropische activiteiten.

Wie was Andrew Carnegie?

Op 30-jarige leeftijd had Carnegie zakelijke belangen vergaard in ijzerfabrieken, stoomboten, spoorwegen en oliebronnen. Hij raakte vervolgens betrokken bij de staalproductie en bouwde de Carnegie Steel Corporation uit tot het grootste staalproductiebedrijf ter wereld.

In 1901, maakte Carnegie een dramatische ommezwaai in zijn leven. Hij verkocht zijn staalbedrijf op 4 februari 1901 voor een ongekende 400 miljoen dollar (wat nu ongeveer 120 miljard dollar waard is). Met die verkoop werd hij “de rijkste man ter wereld”, volgens J.P. Morgan, die Carnegie’s bedrijf kocht en het gebruikte als basis voor U.S. Steel.

Na de verkoop en op 65-jarige leeftijd besloot Carnegie de rest van zijn dagen door te brengen met het helpen van anderen.

Hoewel hij zijn filantropisch werk jaren eerder was begonnen met het bouwen van bibliotheken en het doen van schenkingen, breidde Carnegie zijn inspanningen in het begin van de 20e eeuw uit.

Hij was toegewijd aan leren en richtte in 1904 in Pittsburgh het Carnegie Institute of Technology op, dat nu bekend staat als Carnegie-Mellon University.

Het jaar daarop richtte hij in 1905 de Carnegie-stichting ter versterking van het onderwijs op. Met zijn grote belangstelling voor de vrede richtte hij in 1910 de Carnegie Endowment for International Peace op.

Hij deed talrijke andere schenkingen en naar schatting zijn er met zijn steun meer dan 2.800 bibliotheken geopend.

Boek Think And Grow Rich

Bestel hier de Nederlandse vertaling

Ook het bekende boek Think and Grow Rich is mede ontstaan door Andrew Carnegie.

Carnegie dacht dat het de moeite waard zou zijn om gewone mensen te leren hoe ze succesvol konden worden. Dit kon worden gedaan door zijn eigen successtrategieën samen te voegen met die van vele andere zeer succesvolle mannen in een boek gericht op de gewone mens.

Napoleon Hill, toen een jonge onderzoeker voor een nationaal bekend zakenblad, werd gestuurd om Andrew Carnegie te interviewen. Tijdens dat interview liet Carnegie in het geniep een hint vallen over een bepaalde meesterlijke kracht die hij gebruikte. Carnegie suggereerde Hill dat hij op dat principe de filosofie van alle persoonlijk succes kon bouwen, of dat nu gemeten werd in termen van geld, macht, positie, prestige, invloed, of het vergaren van rijkdom.

Dat deel van het interview heeft nooit het tijdschrift van Hill gehaald, maar het heeft de  auteur wel op een onderzoeksreis gezet die twintig jaar heeft geduurd.

Think and Grow Rich is het resultaat van Hills studie van meer dan vijfhonderd selfmade miljonairs. Een beknopte, toegankelijke uitleg van zijn ‘Law of Success’-filosofie, die dertien stappen naar rijkdom omvat (financieel, emotioneel en spiritueel).

Veel plezier en inspiratie toegewenst met het lezen van deze 20 mooie quotes van Andrew Carnegie

20 Inspirerende Quotes van Andrew Carnegie

 1. “If you want to be happy, set a goal that commands your thoughts, liberates your energy, and inspires your hopes.”
  Quote Andrew Carnegie If you want to be happy set a goal that commands your thoughts liberates your energy and inspires your hopes
 2. “The men who have succeeded are men who have chosen one line and stuck to it.”
 3. “No man will make a great leader who wants to do it all himself or get all the credit for doing it.”
 4. “It is the mind that makes the body rich.”
 5. “Anything worth having is worth working for.” 
 6. “Teamwork is the ability to work together toward a common vision. It is the fuel that allows common people to attain uncommon results.”
 7. “Do your duty and a little more and the future will take care of itself.”
 8. “Concentrate your energies, your thoughts and your capital. The wise man puts all his eggs in one basket and watches the basket.”
 9. “No man becomes rich unless he enriches others.”
 10. “People who are unable to motivate themselves must be content with mediocrity, no matter how impressive their other talents.”

  Quote 11 t/m 20

 11. “I believe that the true road to preeminent success in any line is to make yourself master of that line.”
  Quote Andrew Carnegie I believe that the true road to preeminent success in any line is to make yourself master of that line. Andrew Carnegie
 12. “Every act you have ever performed since the day you were born was performed because you wanted something.”
 13. “You cannot push anyone up a ladder unless he is willing to climb a little.”
 14. “Aim for the highest.”
 15. “The average person puts only 25% of his energy and ability into his work. The world will take off its hat to those who put in more than 50% of their capacity and the world will stand on its head for those few and far between souls who devote 100%”
 16. “All achievements, all earned riches have their beginning in an idea.”
 17. “No man becomes rich without himself enriching others.”
 18. “Show me a man of average ability but extraordinary desire and I’ll show you a winner every time.”
 19. “Think of yourself as on the threshold of unparalleled success. A whole, clear, glorious life lies before you. Achieve! Achieve!”
 20. “I shall argue that strong men conversely know when to compromise and that all principles can be compromised to serve a greater purpose.”

Bekijk meer quotes:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in