Nelson Mandela wordt over de hele wereld beschouwd als een van de meest inspirerende figuren uit de geschiedenis. Een bijzondere man die in sommige zijn ogen onmogelijke dingen heeft gerealiseerd. Nelson Mandela was een zeer wijze man en in dit artikel deel ik de achtergrond van Nelson Mandela en 20 Inspirerende Quotes.

Nelson Mandela Anti-Apartheid activist en wereld leider | Biografie

In elke taal en elk land schittert Mandela’s nalatenschap. Als een baken van hoop en als een krachtige herinnering aan de kracht van de menselijke geest om onmogelijke dingen te overwinnen.

“Everyone can rise above their circumstances and achieve success if they are dedicated to and passionate about what they do.”

Nelson Mandela werd geboren op 18 juli 1918 in een koninklijke familie van de Thembu-stam in Zuid-Afrika. Zijn vader stierf toen hij nog maar 9 jaar oud was en kort daarna werd hij geadopteerd door een regent (staatsbestuurder) die hem heeft geholpen zijn leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Madela was de eerste in zijn familie die een formele opleiding kreeg. En het onderwijscitaat van Nelson Mandela benadrukt het feit dat echte macht in kennis schuilt. Dus toen hij president werd van het ANC (African National Congress) slaagde hij erin om universeel gratis onderwijs in te voeren om de levensstandaard van de zwarte bevolking van het land te verbeteren.

Mandela was, net als Gandhi vóór hem, een vurig voorstander van de gelijke rechten en het potentieel van mensen van alle achtergronden en geloof.

Ondanks de onderdrukking is zijn moed een voorbeeld van de kracht van hartstocht en doorzettingsvermogen om de wereld te veranderen.

Gevangenisstraf

Omdat hij zich verzette tegen het rassen segregatie beleid van de Zuid-Afrikaanse regering Nelson Mandela werd bijna geëxecuteerd. Uiteindelijk werd veroordeeld tot 27 jaar gevangenisstraf, omdat hij had gevochten om het apartheidsregime van het land te ontmantelen.

Hij bracht de eerste 18 jaar door in de meedogenloze Robbeneiland gevangenis. Omdat hij een zwarte politieke gevangene was, had hij zelfs nog minder privileges dan andere gevangenen.

Hij leefde al die jaren in een kleine cel, zonder bed of sanitair, kreeg minder eten dan anderen, maar moest wel twee keer zo hard werken.

Maar hij liet zich niet breken.

Toen hij uiteindelijk in 1990 werd vrijgelaten, lag zijn enige focus op het genezen van de verdeeldheid van zijn land. En het samenbrengen van oude vijanden om voor een gemeenschappelijk doel te herbouwen.

“A Winner is a dreamer who never gives up.”

Mandela had een ijzer vast geloof in de kracht van empathie, eerlijkheid en dialoog om de diepste en meest hardnekkige wonden te genezen.

Zijn grootmoedigheid jegens zijn voormalige onderdrukkers won de bewondering van Zuid-Afrikanen en mensen over de hele wereld. Dit maakte de overgang van zijn land naar democratie aanzienlijk gemakkelijker.

De eerste gekleurde president van Zuid-Afrika

Zijn levenslang streven naar raciale vrede en verzoening leverde hem in 1993 de Nobelprijs voor de vrede op. Het jaar daarop werd Mandela de eerste zwarte president van Zuid-Afrika, tijdens een gedenkwaardige verkiezing die voor het eerst Zuid-Afrikanen van alle etnische afkomst toestond om te stemmen .

Hier is mijn selectie van de 20 beste en inspirerende Quotes van Nelson Mandela om je te inspireren om te geloven in je eigen vermogen tot grootsheid en in je vermogen om de wereld te veranderen.

Quote 1 t/m 10 Nelson Mandela

 1. A winner is a dreamer who never gives up”
  Quote Nelson Mandela A Winner is a dreamer who never gives up Quote Nelson Mandela
 2. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”
 3. “I never lose. I either win or learn.”
 4. “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”
 5. “It always seems impossible until it’s done.”
 6. “Live life as though nobody is watching, and express yourself as though everyone is listening.”
 7. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”
 8. “You can start changing our world for the better daily, no matter how small the action.”
 9. “If you want to make peace with your enemy, you have to work with your enemy. Then he becomes your partner.”
 10. “There can be no keener revelation of a society’s soul than the way in which it treats its children.”

  Quote 11 t/m 20

 11. May your choices reflect your hopes, not your fears.”
  Quote Nelson Mandela May your choices reflect your hopes. Not your Fears Blijvengroeien.nl
 12. “The greatest glory in living is not in falling, but in rising every time we fall.”
 13. “I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it.”
 14. “There can be no greater gift than that of giving one’s time and energy to help others without expecting anything in return.”
 15. “For to be free is not merely to cast off one’s chains, but to live in a way that respects and enhances the freedom of others.”
 16. “When people are determined they can overcome anything.”
 17. “There is nothing like returning to a place that remains unchanged to find the ways in which you yourself have altered.”
 18. “What counts in life is not the mere fact that we have lived. It is what difference we have made to the lives of others that will determine the significance of the life we lead.”
 19. “We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right.”
 20. “Action without vision is only passing time, vision without action is merely day dreaming, but vision with action can change the world.”

Nog meer Quotes:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in