Persoonlijk houd ik echt van motivatie video’s. Deze keer deel ik een video van Alux.com waarin 15 tips worden gegeven om je leven te verbeteren en die je direct kan toepassen.

Welke tip om je leven te verbeteren ga jij toepassen?

“Depending on what they are, our habits will either make us or break us. We become what we repeatedly do.”
– Sean Covey

Als je effectief en efficiënt wil leren dan raad ik sowieso aan om je te abonneren op het Youtube kanaal van Alux. In korte video’s delen ze zeer waardevolle informatie over diverse interessante onderwerpen.

Bekijk bijvoorbeeld deze afspeellijst. https://www.youtube.com/watch?v=zEP2hvuabuY&list=PLP35LyTOQVIuhLj_V6ThqHhVN52kozybm  

Daar staat vast wel iets tussen wat jou aanspreekt.

15 gewoontes die je vandaag nog kunt implementeren om je leven te verbeteren.

 1. Bekijk deze video tot het einde, maak notities, onderzoek wat jij kan doen en onderneem actie!
  Succes is geen puur geluk, maar in realiteit komt het neer op plannen en uitvoeren.
 2. Verwacht niet dat anderen altijd jouw problemen voor je oplossen. Iedereen heeft zijn of haar uitdagingen in het leven.
  Verandering gebeurt alleen als jij ook verandert.
  Wat zijn op dit moment jouw grootste problemen in je leven? Welke problemen kan je realistisch gezien zelf oplossen als je jezelf hiertoe zet? Begin klein en start met het creëren van momentum en gewoontes. Je zal vanzelf merken dat het stap voor stap beter gaat.
 3. Zorg voor een opgeruimd huis. Wil je vandaag al iets doen dat je leven beter maakt? Zorg voor een opgeruimde omgeving. Een opgeruimd huis ie een opgeruimd hoofd ;) Daarnaast creëert het ook een voldaan gevoel als het eenmaal schoon is.
 4. Stop met suiker, olie en brood. Statistisch gezien is het lastiger om een nieuwe gewoonte te implementeren dan het uitvoeren van een bestaande, maar wederom; maak kleine stapjes. Probeer gezonde gewoontes te implementeren in je leven, zoals het drinken van water in plaats van sap, eet een salade in plaats van sap. In plaats van brood of pasta, ga voor meer water en vitamines. Het komt eigenlijk allemaal neer op het volgende: stop met het eten van Junk Food en drink meer water.Lees tip: artikel over gezonde voeding
 5. Begin met het lezen van een goed boek. Of in ieder geval een boek dat je inspireert om meer te worden dan je nu bent. Stilstaan is achteruitgaan. Je creëert meer zelfwaarde door het lezen van een goed boek en wordt meer ontwikkelt doordat je wijsheid haalt uit de ervaringen van succesvolle mensen.
 6. Neem contact op met een oude vriend. Één telefoontje of berichtje kan een goede oude vriendschap weer laten oplaaien. Doe het nu ;) Het voelt erg bijzonder om te ervaren hoe het voelt om weer te connecten met een oude goede vriend. Vaak voelt het zelfs alsof het niet zo lang geleden was, omdat je altijd al zo’n goede connectie had met elkaar.
 7. Limiteer je social media gebruik. De meeste mensen beginnen in de ochtend al met het scroller door social media al en ook voordat ze naar bed gaan. Social Media representeert een perfecte en vaak neppe wereld.

  “You’re getting shiny colors with a pre recorded laugh at the expense of who you are!”

  Probeer het social media gebruik (30 min) en entertainment gebruik (30 min) te limiteren, zodat je kan ervaren wat dit jou oplevert en hoe dit je leven kan veranderen.

 8. Maak een planning voor de volgende dag. Maak een planning voor morgen, overmorgen, volgende week en ga zo verder. Weet je waarom je niet genoeg gedaan krijgt? Omdat je niet plant wat je moet doen. Je hebt een vaag idee dat het op een bepaalt moment moet gebeuren, maar een duidelijke planning hebben is anders. Het verplicht je kritisch en realistisch na te denken. Begin met morgen ;) Maak een schema voor jezelf en maak een planning voor je gehele dag. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Probeer zaken te plannen die je al meerdere keren hebt uitgesteld, maar plan ook tijd in voor jezelf zoals het lezen van een goed boek of wat vrije tijd. Op het moment dat je je dagen begint in te plannen, neem je controle over je eigen tijd.
 9. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op. Hierdoor creëer je extra tijd om in de ochtend al enkele taken af te ronden, zelfs voordat je normaal gesproken zou opstaan. Daarnaast daalt de productiviteit later op de dag, dus hoe meer je gedaan krijgt in de ochtend, hoe beter resultaat de rest van de dag. Door in de ochtend lastige taken te tackelen, kan je de rest van de dag inplannen zoals je zelf wilt en die waarde leveren aan je eigen leven. Tip: volg een goede ochtendroutine.
 10. Mediteer voor 20 minuten. Meditatie is vergelijkbaar met het opruimen van je kamer, maar dan ruimte creëren in je hoofd. Het stelt je in staat om meer georganiseerd te zijn met je gedachten en met een heldere geest vind je makkelijker creatieve oplossingen en antwoorden die je waarde opleveren.
 11. Zoek uit waar je geld verspilt. Hoeveel geld komt er binnen en hoeveel geld gaat eruit? En waaraan? Als je begint met het monitoren van je uitgaven patroon, kom je er al snel achter hoe slecht je om kan gaan met geld. Hoe eerder je aanpassingen toepast aan je patronen, hoe sneller je verbeteringen kan doorvoeren om eind van de maand wel geld over te houden. En wat je hiermee doet, maakt het gehele verschil.
 12. Identificeer één ding waarmee je meer geld kan verdienen. Als je in loondienst bent, dan is dit voor de hand liggend. Probeer een loonsverhoging te vragen van 10% a 20%. Als je van mening bent dat je hiervoor niet genoeg waarde levert, geef dan aan dat je meer wilt verdienen en bereidt ben om extra verantwoordelijkheden op je te nemen. Als ondernemer kan je minimaal 3 dingen doen. Upsell bij je bestaande klanten, meer of betere Marketing om nieuwe klanten aan te trekken, of het creëren van een nieuw aanbod.
 13. Identificeer wat je blij maakt en wat niet. Maak een lijst van dingen die je gelukkig maken en waar je blij van wordt en schrijf ze op! En doe hetzelfde voor een lijst van dingen waar je geen energie van krijgt en waar je ongelukkig van wordt. Vrij voor de hand liggend, maar het geheim is zoveel mogelijk dingen doen waar je blij van wordt en zo weinig mogelijk waar je niet blij van wordt.
 14. Evalueer je doelen. Als je doelen hebt opgeschreven, dan is het ook belangrijk om te evalueren. Hoeveel doelen hebt je behaald, wat waren je doelen, hoe ver ben je met je doelen, wat moet je nog doen om je doelen te behalen?

  “You can only improve what you can measure.”

 15. Schrijf 5 dingen op die je in een korte periode wilt bereiken. Schrijf doelen op voor de komende 6 maanden. Richt je aandacht op specifieke dingen die een impact kunnen maken op je leven. Dit kunnen kleinere doelen zijn, maar wel belangrijk. Zoals een boek lezen per maand, meer verantwoordelijkheid nemen op je werk, elke week 2 keer sporten enz.

“Our character is basically a composite of our habits. Because they are consistent, often unconscious patterns, they constantly, daily, express our character.”
– Stephen Covey

Wat is jouw favoriete tip om de kwaliteit van je leven te verbeteren? Voor mij op dit moment nummer 11 en nummer 13. Met name omdat ik de andere punten al structureel probeer toe te passen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in